Nieuws

Cellencomplex Doetinchem sluit écht: 'Het is pijnlijk, maar onvermijdbaar'

De Achterhoekse burgemeesters gaan na fel protest akkoord met de sluiting van het cellencomplex in Doetinchem. Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem spreekt van een pijnlijk, maar onvermijdbaar besluit.
© Politie.nl
DOETINCHEM - De Achterhoekse burgemeesters gaan na fel protest akkoord met de sluiting van het cellencomplex in Doetinchem. Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem spreekt van een pijnlijk, maar onvermijdbaar besluit.
Vorige maand besloot politiechef Oscar Dros dat de cellencomplexen in Doetinchem, Ede en Tiel dicht moeten. De menskracht om alle huidige cellencomplexen open te houden ontbreekt, was het argument. Burgemeester Boumans had aanvankelijk forse kritiek.
Boumans en zijn Achterhoekse collega's waren bang dat de veiligheid in het geding zou komen, omdat agenten dan een tijd weg moeten om verdachten achter slot en grendel te zetten. Maar de politie heeft aanvullende maatregelen genomen en de burgemeesters hebben hun mening bijgesteld. 

Vervoersdienst

'In de gesprekken van de afgelopen periode heeft de politie aanvullende maatregelen geconcretiseerd, waaronder een speciale vervoersdienst voor verdachten en een afhandeling van kortdurende zaken in Doetinchem', zegt Boumans.
'Met deze aanvullende maatregelen spreek ik namens de Achterhoekse burgemeesters mijn vertrouwen uit in dit besluit. Als burgemeesters houden we nauwlettend in de gaten wat de sluiting van het cellencomplex voor gevolgen heeft voor de politiezorg en de veiligheid in ons gebied.'

Ede

Ook burgemeester René Verhulst van de gemeente Ede staat inmiddels achter de sluiting van het cellencomplex in zijn stad, gaf zijn voorlichter aan in gesprek met Omroep Gelderland
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!