Rijk van Nijmegen

Jonge bewoner in zorginstelling mishandeld, vier mannen opgepakt

De ingang van Kemnade Werkenrode in Groesbeek.
© Google Streetview
GROESBEEK - Op een terrein van zorginstelling Pluryn in Groesbeek is donderdagavond een jonge bewoner mishandeld. Twee jongens die daarbij betrokken waren, zijn daarna in een confrontatie terechtgekomen met kennissen van het slachtoffer.
De precieze toedracht is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat twee jonge bewoners van Kemnade Werkenrode in Groesbeek een medebewoner hebben mishandeld. Waarom ze dat deden en of ze daarbij een wapen gebruikten, is niet bekend. Een woordvoerder van Pluryn, de organisatie die verantwoordelijk is voor wat er gebeurt op het terrein, spreekt in ieder geval van 'een bijzonder nare situatie' waar een aantal bewoners en medewerkers getuige van is geweest.

Versterking opgetrommeld

Na het incident kwam een groep mensen van buiten naar de locatie in Groesbeek. Waarschijnlijk waren dat kennissen van de mishandelde jongen. Zij zijn op zoek gegaan naar de twee betrokken jongens. De kennissen richtten bij hun zoektocht vernielingen aan en uiteindelijk kwam het tot een handgemeen met de jongens die ze zochten, zegt de politie, die gealarmeerd werd voor de situatie.
Agenten arresteerden uiteindelijk vier mannen, die verdacht worden van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging. Die geweldpleging wordt nu nog onderzocht, net als de zaak van de mishandeling waar het allemaal mee begon.

Nazorg voor slachtoffer

De politie bevestigt dat agenten 'kleine verwondingen' hebben vastgesteld bij een jonge bewoner. De woordvoerder van Pluryn geeft te kennen dat de directie van Kemnade Werkenrode nazorg voor hem regelt, net als voor andere bewoners, familieleden en medewerkers van de locatie.
De komende dagen worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Pluryn noch de politie kan op dit moment verdere informatie geven.

Kemnade Werkenrode is een deels besloten woonvoorziening voor jongeren vanaf 16 jaar, die een licht verstandelijke beperking hebben en kampen met gedragsproblematiek. De locatie ligt in de bosrijke omgeving van Groesbeek.